Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

μην πουλάς έρωτα καθημερινά,φίλε

Άναψε τσιγάρο κι άκου να σου πω. Δεν κλαίω πια. Μην ανησυχείς. Θα το φιλοσοφήσουμε σήμερα.

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και μία τρέλα με βασικό συστατικό την αγάπη. Δεν μπορώ να φανταστώ την ύπαρξη ενός ανθρώπου που δεν ένιωσε ποτέ την αγάπη να αναβλύζει από μέσα του.
Ο έρωτας είναι το δεύτερο πιο όμορφο συναίσθημα όλου του κόσμου. Και με το δεύτερο αυτό βασικό συστατικό θα συνεχίσω.

Ο έρωτας φίλε μου,έχει τόση δύναμη ώστε να σε πετάξει στα ουράνια και με την ίδια δύναμη να σε ρίξει στα πατώματα. Αναπόφευκτο το δεύτερο τις πιο πολλές φορές. Δεν είναι όμως αυτός λόγος να μη ζούμε τον έρωτα. Ο φόβος δεν αποτελεί ποτέ τη λύση.
Θέλω να βλέπω ανθρώπους να είναι χωμένοι στα σκατά του έρωτα.
Ανθρώπους που δίνουν πολλά επειδή το θέλουν και όχι για να πάρουν ανταπόδοση. Άνθρωποι που να προσπαθούν να κρατούν τη σχέση τους και να περηφανεύονται γι' αυτήν.
Όμως μέχρι ένα μέτρο γιατί ο έρωτας δεν θέλει πολλή προσπάθεια. Ο έρωτας έχει μία δύναμη τεράστια από μόνος του. Όταν φτάσεις σε σημείο να ζητάς τα αυτονόητα,όταν δεν μπορείς να ανάψεις το πάθος,όταν νιώθεις ότι του άλλου του έχει τελειώσει,φεύγεις. Έτσι απλά όπως ήρθες.
Φεύγεις ακόμα και αν νιώθεις ότι σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα,ακόμα κι αν δεν μπορείς να θυμηθείς πως ήταν η ζωή σου πριν από εκείνον,φεύγεις.
Όχι για να μην ρίξεις τα μούτρα σου,άλλωστε στον έρωτα ακόμη και αυτό επιτρέπεται. Φεύγεις για να αναζητήσεις κάτι καλύτερο και για να βρεις αυτό που σου αξίζει και σε κάνει να πετάς στον έβδομο ουρανό.
Είσαι αναγκασμένος να συμβιβαστείς στη ζωή σου με τόσα άλλα,αλλά όχι και με τον έρωτα. Αυτό πάει πάρα πολύ και απορώ κάποιοι πως το ανέχονται. Φύγε άνθρωπε για να βρεις αυτό που σε κάνει να ξυπνάς ευτυχισμένος κάθε μέρα και δε σου προσθέτει επιπλέον βάρος.
Όσο και αν πονάς τώρα,θα έρθει μία μέρα που θα αναρωτιέσαι γιατί κάπνισες τόσα τσιγάρα στη θύμηση του.

Ο έρωτας είναι απλά μαθηματικά. Ένα και ένα ισούνται με δύο. Όταν αρχίζει να φθείρει η ευτυχία σου,μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και φεύγεις και τότε μένει το πρώτο συστατικό,η αγάπη και αυτή μόνο όταν είναι αληθινή.

Και τουλάχιστον την αγάπη πολλοί τη νικάμε,μα όχι όμως και τον έρωτα.
Και αν καμιά φορά σε βρίζω από μέσα μου είναι μόνο από παράπονο που δεν κερδίσαμε στον έρωτα.


1 σχόλιο: